22.1 C
Cherkasy
Понеділок, 16 Вересня, 2024

Зеленський привітав медиків із професійним святом та підписав важливий указ

Популярне

Президент України Володимир Зеленський привітав медичних працівників із професійним святом. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

«Зараз немає в Україні такої лікарні, яка не відчула би на собі, що таке війна, і яка не приймала би поранених з фронту або після російських ударів. Зараз немає в нас у медичній спільноті таких людей, які були б осторонь усієї державної справи захисту України.

І ми можемо тільки пишатися нашими українськими лікарями, бойовими медиками, медичними сестричками та братами – багатьма людьми, які, попри всі складнощі, працюють дійсно віддано.

Ми можемо тільки дякувати тисячам наших медичних фахівців, які працюють і на фронті, і в районах поблизу фронту, і в прикордонних громадах, і в усій нашій країні. Всюди українська медична система залишається функціональною, працюючою. І це заслуга всіх тих, хто своє життя присвятив порятунку життя інших», – сказав президент.

Також Зеленський повідомив, що підписав указ, згідно із яким офіцерське звання зможуть отримати всі лікарі, а не лише ті, що навчалися на військовій кафедрі у вишах.

«Мною підписано указ, положення про проходження військової служби, який регулює проходження служби особами з медичною освітою і присвоєння первинного офіцерського звання лікарям, що не проходили військову кафедру», – сказав глава держави.

Раніше Нацбанк випустив монету, присвячену медичним працівникам.

Читайте також: 27 липня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини