21.9 C
Cherkasy
Четвер, 19 Вересня, 2024

“Серйозних успіхів ми поки не бачимо”, – Зеленський про наступальні дії росіян на Курщині

Популярне

Президент Зеленський

Президент Зеленський заявив, що росіяни почали свої “швидкі наступальні дії” в Курській області рф. Там можуть перебувати близько 40 тисяч солдатів.

Про це сказав Володимир Зеленський під час спілкуванням із Фарідом Закарією на Ялтинській європейській стратегії, пише УП.

– У Курському напрямку росіяни почали свої швидкі наступальні дії, хочуть застосовувати там близько 60-70 тисяч людей. Нам відомо про десь біля 40 тисяч, які там перебувають. Вони хотіли швидких проривів… Вони це роблять, успіхів серйозних ми поки що не бачимо. Наші військові героїчно тримаються і роблять усе що потрібно для інших кроків наших, військово-політичних, – зазначив Зеленський.

Президент розповів, що наслідком операції в Курській області стало зменшення кількості обстрілів на Донбасі.

– Останній тиждень потрішки вирівнюється ситуація на Покровському напрямку. Це паралельні речі щодо ситуації в Україні, або частина нашої операції на території ворожій в Курській області. Це пов’язані речі. Наприклад, ми можемо побачити, що застосування кількості снарядів на Донбасі, на тому ж Покровську до початку Курської операції був 1 до 12… сьогодні 1 до 2,5. Це поки не вирівнялося, нам поки потрібно більше зброї ніж росіянам, – додав президент.

Додамо, 6 вересня було відомо, що росія втратила близько 6 тисяч солдатів у Курській області.

Нагадаємо, міністерство оборони рф опублікувало вранці 9 серпня 2024 року заяву про ситуацію в Курській області, де визнало, що українські сили на околицях Суджі.

У середині серпня головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський підтвердив, що українські війська контролюють близько 1 000 км² території Курської області росії.

Як писав “18000“, черкаська волонтерка Вікторія Хамаза відвідала Курщину.

Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини