9.4 C
Cherkasy
Середа, 16 Жовтня, 2024

Черкаси потрапили у моніторинг: як ради транслюють свої засідання

Популярне

Зустріч школярів із чиновниками

Більшість міських рад обласних центрів працює очно — 16 із 21 ради (67%) станом на початок жовтня 2024 року. Ще три ради працює у змішаному форматі (14%), зокрема і черкаська, а чотири (19%) — дистанційно.

Про результати моніторингу повідомляє портал “Чесно”.

Там зазначають, що більш як половина рад — 12 (57%) — свої сесії транслюють наживо, а дев’ять (43%) оприлюднюють записи згодом. Водночас низка міських рад обласних центрів проводили трансляції своїх засідань або ж публікували відео згодом.

Лише дев’ять міських рад публікують відео безпосередньо на своїх сайтах, решта — на YouTube-каналах, на які часто не дають посилань на офіційних сторінках. Законодавчі новації щодо відеотрансляцій внесли у свої регламенти лише 12 міських рад.

Аналіз показав, що є проблема з окресленням чітких строків опублікування протоколів сесій (фактично письмової версії відеозасідань) і відповідно з їх розміщенням у вільному доступі.

Результати моніторингу Черкаської міської ради

Щодо Черкаської міської ради, її засідання відбуваються у змішаному форматі, їх транслюють онлайн на платформі “YouTube”. Про зміни у регламенті відеотрансляції у Черкасах повідомляють, однак не зазначають строків опублікування протоколів.

Читайте також: Черкаським депутатам пропонують поспіхом “розпиляти” 80 млн гривень.

Втомився читати лише сумні новини? Підписуйся на інстаграм “18000” – місце, де ділимося надихаючими історіями черкащан та рекомендаціями від нашої команди.

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини