6.4 C
Cherkasy
Четвер, 17 Жовтня, 2024

Планувати вбити суддю: судитимуть «смотрящого» за Уманню та кілера

Популярне

Планувати вбити суддю: судитимуть «смотрящого» за Уманню та кілера

Придбавши зброю та гранати, зловмисники спланували вбивство та шляхи втечі з місця вчинення злочину. Тепер двом обвинуваченим загрожує до 15 років в’язниці або довічне позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України.

Правоохоронці встановили, що організував злочин місцевий кримінальний авторитет, який залучив до підготовки умисного вбивства кілера. Серед мотивів правоохоронці розглядали професійну діяльність судді.

Протягом місяця фігуранти стежили за суддею: встановили автомобілі, якими він користується, маршрути пересування та місця постійного відвідування. Придбавши зброю та гранати, зловмисники спланували вбивство та шляхи відходу з місця вчинення злочину. Також з метою маскування, кілер придбав одяг, маску та рукавиці, які після ліквідації судді повинен був знищити.

19 березня поліцейські затримали кілера та «смотрящого». Останній раніше притягувався до відповідальності за вимагання та розбій.

Під час проведення подальших слідчих дій поліцейські також зібрали докази причетності кримінального авторитета до поширення злочинного впливу в регіоні.

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчі завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду для розгляду справи по суті. Чоловікам інкримінують:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 12 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 1 ст. 255-1 (встановлення або поширення злочинного впливу);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами);
  • ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

«Смотрящому» та кілеру загрожує до 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі.

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини