15.7 C
Cherkasy
Середа, 23 Жовтня, 2024

Прихід “чорного страуса”: чому адміністрація США не хоче помічати вступ у війну КНДР

Популярне

Думки Прихід "чорного страуса": чому адміністрація США не хоче помічати вступ у війну КНДР

Експерт з інформаційної політики Дмитро Золотухін пропонує термін "чорний страус" — коли несподівану, але передбачувану подію просто не хочуть помічати. Так поводиться нинішня адміністрація США щодо участі КНДР у війні в Україні.

Дмитро Золотухiн Дмитро Золотухiн Експерт з інформаційної політики eye 6

байден, сша
Фото: The Sun | Нинішня адміністрація США хоче одного — просто досидіти свій термін

Related video

ТЕОРІЯ ЧОРНОГО СТРАУСА (без жодного расового підтексту)

Теорія "чорного страуса" є однією з варіацій теорії "чорного лебедя". Однак, якщо у випадку з феноменом "чорного лебедя" йдеться про події, які не можна передбачити, і тому управлінцям складно застосувати менеджерські процедури для управління ризиками настання "чорних лебедів", то у випадку з "чорним страусом" йдеться про події, передбачення яких є доступним. Але управлінці відмовляються вірити в те, що події, настання яких можна обчислити та підготуватися до них, можуть реально наступити.

Алегорія походить від міфу про те, що страуси нібито ховають голову у пісок. Хоча насправді вони лише пригинають голову до землі, коли їм треба відхекатися.

Ваш покірний слуга відчув на собі феномен "чорного страуса", коли не хотів вірити у можливість повномасштабної атаки проти України, оскільки вона б означала повільний, але неминучий занепад імперії, безвідносно майбутнього України. Але це трапилося.

Найбільш поширеними прикладами феномену "чорного страуса" є:

  1. Атака на Перл-Гарбор (07.12.1941);
  2. Атака на World Trade Center (11.09.2001);
  3. Звіт Евріл Гейнс "Глобальні Тренди 2040" (2020).

Заява Ллойда Остіна про відмову сприйняти встановлений українською розвідкою факт вступу Північної Кореї у війну на боці РФ — також є прикладом феномену "чорного страуса". Оскільки, якщо визнати факт участі корейців у війні проти Заходу, то треба буде щось із цим робити. А поточна адміністрація, ймовірно, ухвалила остаточне рішення передати ситуацію як є наступному президенту США.

Подивимося на результати візиту, але скидається на те, що, окрім чергових "запевнень" (assurances), ми нічого не отримаємо.

Автор висловлює особисту думку, яка може не співпадати із позицією редакції. Відповідальність за опубліковані дані в рубриці "Думки" несе автор.

Джерело

Важливо 11 тисяч загадкових корейців: для чого РФ знадобилося підкріплення з КНДР

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини