12.1 C
Cherkasy
Середа, 16 Жовтня, 2024

Черкаський режисер розповів про хвилювання акторів, ставлення до алкоголю і забутий текст

Популярне

Садаклієв - режисер черкаського драмтеатру

Під час вистави у театрі можуть виникнути будь-які ситуації: актори – забути текст, глядачі – голосно обговорювати гру, навіть повітряна тривога впливає.

Про це у відеоподкасті “Бульвар Шевченка” розповів головний режисер Черкаського драматичного театру Станіслав Садаклієв.

– У цьому цікавість театру на відміну від кіно, що кожного разу виставу грають по-різному, і може статися будь-що як на сцені, так і в залі з глядачами. Також не забуваємо про повітряні тривоги. Вони зупиняють виставу. Але це живе мистецтво, яке має бути живим повністю, – зауважив Станіслав Садаклієв.

За його словами, глядачі відчувають налаштування акторів. І те, що актор живий як артист, якщо він хвилюється перед виходом на сцену, теж правда. Водночас вживати алкоголь, щоб зменшити хвилювання, у черкаському театрі заборонено.

– Так, в акторів буває “білий лист” перед очима – це коли ти грав виставу не раз, але текст усе одно вилітає з голови. Тоді допомагають партнери, можуть за актора сказати текст і сценка триває далі. Взагалі знати великий обсяг тексту – це професія актора. Вони з цим стикаються кожного дня, – розповів Станіслав Садаклієв.

Відеоподкаст із Станіславом Садаклієвим:

Також читайте: Близько 180 тисяч гривень для військових зібрав виступ Тимошенка у Черкасах.

Перевірена оперативна інформація про ситуацію в Черкасах та Україні. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини