10 C
Cherkasy
Середа, 16 Жовтня, 2024

Черкаським депутатам пропонують поспіхом “розпиляти” 80 млн гривень

Популярне

Перерозподіл бюджету 16 жовтня Черкаська міська рада

Члени виконавчого комітету Черкаської міської ради 14 жовтня затвердили зміни до бюджету громади міста на 2024 рік. Вони, зокрема, перерозподілили резервний фонд, а також суми, які вивільнились через надходження державних субвенцій. 80 млн гривень можуть витратити на піскорозкидачі, тротуари, укриття, зарплати чиновників, парламентську “політичну корупцію” та інше, крім підтримки війська.

Про це пише “18000”.

Відповідно до тексту документу, члени виконавчого комітету перерозподілили 51 млн гривень резервного фонду, а також 24,5 млн гривень, що вивільнилися через надходження державної субвенції на харчування дітей у школах. Раніше ці видатки закладали у місцевий бюджет, і тепер ці кошти можуть витратити на інші цілі.

Зазначимо, що ці видатки були об’єктом критики представників місцевої громади під час минулорічних акцій “Гроші на ЗСУ”. Після перерозподілу ці кошти також не будуть витрачені на потреби Збройних сил України, як і 50 млн гривень резервного фонду. Поки такою є пропозиція членів виконавчого комітету та відповідних департаментів місцевої ради.

За їхньою ініціативою, зокрема, пропонують спрямувати:

  • 6 млн гривень на одноразові виплати матерям при народженні дитини (йдеться про виплату 25 тисяч гривень);
  • 11,7 млн гривень на укриття та сховища у закладах освіти та культури. Варто виокремити намагання спрямувати 1 млн гривень на укриття у збитковому комунальному кінотеатрі “Україна”;
  • 16 млн гривень на будівництво дороги по вулиці Холодного Яру у Черкасах;
  • майже 40 млн гривень на придбання комунальної техніки, зокрема трьох комбінованих дорожніх машин із солерозкидачами та відвалами, на які передбачено 30 млн гривень.

Раніше міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розповідав про те, що техніку, яку купують, нібито передають для будівництва фортифікацій на сході та півночі нашої країни. Водночас невідомою є участь у цих процесах подібної спеціалізованої техніки.

Також серед запропонованих видатків – спрямування 1 млн гривень на розробку проєктної документації для місцевої системи оповіщення. Далі на її впровадження можуть знадобитися суттєво більші кошти. Ці дії та видатки прийнято афіліювати з бізнесовими групами, які входять до орбіти народного депутата України Сергія Шахова. Він очолює парламентську групу “Довіра”, що активно підтримує “монобільшість”. Сам же Шахов нині перебуває у розшуку, у який його оголосили антикорупційні органи.

Також 1 млн гривень можуть спрямувати на заробітні плати чиновників Черкаської районної військової адміністрації, які за традицією мають брак фінансового ресурсу наприкінці року. Також депутатам запропоновано витратити 2,7 млн гривень на тротуар у центрі Черкас, який нещодавно почала ремонтувати фірма. Вона належить соратнику міського голови Сергію Колесніченку, який разом із мером балотувався від партії “За майбутнє”. Так разом із 16 млн гривень на ремонт вулиці Холодного Яру компанія Колесніченка сумарно може отримати за рахунок ухвалення цього перерозподілу майже 20 млн гривень до кінця 2024 року.

Зазначимо, що цей проєкт можуть суттєво змінити вже під час його розгляду депутатами Черкаської міської ради. Відповідними пропозиціями не передбачено змін до програм забезпечення діяльності органів правопорядку, а також підтримки Збройних сил України.

Засідання бюджетної комісії відбудеться 16 жовтня о 12:00 годині. Позачергова сесія Черкаської міської ради, на якій і пропонують перерозподілити цей фінансовий ресурс, запланована на четвер, 17 жовтня.

Також читайте: У лікаря вилучили понад 54 тисячі доларів: на Черкащині викрили схему для ухилянтів.

Оперативна інформація про Черкаси та область. Підписуйся на вайбер-канал “18000”

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини