17.8 C
Cherkasy
Субота, 21 Вересня, 2024

Цьогоріч 19 черкащан притягнули до відповідальності за підпали в лісах

Популярне

Цьогоріч 19 черкащан притягнули до відповідальності за підпали в лісах

Із початку року в природних екосистемах Черкаської області сталися 472 пожежі.

Про це під час брифінгу повідомила начальниця сектору агітаційної та пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Черкаській області Оксана Крутоус.

Як вона зауважила, 90 % пожеж виникають через людську необачність.

“Основними причинами є порушення вимог пожежної безпеки під час перебування в лісових масивах, самовільне випалювання сухої рослинності, а також недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення польових робіт” — додала Оксана Крутоус..

Задля забезпечення пожежної безпеки на Черкащині проводяться комісійні обстеження прилеглих до лісу населених пунктів. Заходи здійснюють спільно: рятувальники області, лісівники, працівники поліції, представники органів місцевого самоврядування та інші користувачі лісових і торф’яних масивів.

Нагадаємо, за самовільне випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку громадянам загрожує штраф, розміром від 3 060 до 6 120 гривень. Для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 до 12 240 гривень.

Водночас порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян — від 1 530 до 4 590 гривень, а на посадових осіб — від 4 590 гривень до 15 300 гривень.

Наразі в області під час проведення рейдів за самовільне випалювання рослинності або її залишків до адміністративної відповідальності притягнуто 57 громадян, а за порушення правил пожежної безпеки в лісах — 19.

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Inline Feedbacks
View all comments

Останні новини