10 C
Cherkasy
Середа, 16 Жовтня, 2024

Лікаря та медсестру в Черкасах затримали “на гарячому” під час отримання коштів від ухилянта

Популярне

Лікаря та медсестру в Черкасах затримали “на гарячому” під час отримання коштів від ухилянта

У Черкасах затримано організатора та спільника, які допомагали військовозобов’язаним в ухиленні від призову.

Про це повідомила пресслужба СБУ в Черкаській області.

Серед затриманих – лікар, член військово-лікарської комісії, та медична сестра.

Вартість «послуг» оцінювали від двох тисяч доларів. Під час обшуків вилучено у лікаря понад 54 тисячі доларів США за, ймовірно, вже виконану роботу.

За даними слідства, учасниками схеми є троє провідних лікарів, які є членами ВЛК, та медична працівниця. Вони за гроші «вирішували» питання щодо відстрочування військовозобов’язаних від мобілізації.

Під час проходження військово-лікарської комісії лікарі надали своїм клієнтам фіктивні висновки з метою подальшого отримання статусу «тимчасово не придатний для проходження військової служби».

Працівниця медустанови була «координатором» між військовозобов’язаними та лікарями й пропонувала їм допомогу в уникненні мобілізації.

Правоохоронці затримали у Черкасах лікаря та медичну сестру «на гарячому» у робочому кабінеті під час отримання частини грошей від ухилянта.

За результатами проведення комплексних заходів задокументовано 16 фактів встановлення фіктивних діагнозів.

Під час обшуків було виявлено чорнові записи з «клієнтами», підроблені медичні висновки, мобільні телефони та кошти, отримані за протиправну діяльність.

За матеріалами СБУ двом фігурантам повідомлено про підозру ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до «схеми».

Раніше ми писали, що в Черкасах затримано організаторку нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку, якій у травні минулого року вже повідомили про підозру за допомогу «ухилянтам», однак вона продовжила свою злочинну діяльність..

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини