15.1 C
Cherkasy
Неділя, 8 Вересня, 2024

Мріяв про Перемогу: Уманщина простилася сьогодні з Олександром Цебрієм (ФОТО)

Популярне

Мріяв про Перемогу: Уманщина простилася сьогодні з Олександром Цебрієм (ФОТО)

Сьогодні Уманщина провела в останню путь загиблого захисника — Олександра Цебрія.

Про це повідомила міська голова Умані Ірина Плетньова.

Раніше ми писали, що Олександр Цебрій загинув на війні 24 липня 2024 року.

Олександр Володимирович народився 4 червня 1974 року в місті Умань Черкаської області.

У 1981 році пішов у перший клас Уманської загальноосвітньої школи №8, яку закінчив у 1992 році. Після закінчення навчання в школі вступив до Уманського кооперативного училища. У 2014 році закінчив Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини та здобув кваліфікацію бакалавра з економіки підприємства, а згодом отримав кваліфікацію магістра з економіки підприємства.

Протягом 1996-2004 років займався підприємницькою діяльністю.

У січні 2005 року відповідно до рішення загальних зборів учасників очолив ТОВ «Круїз-Авто» в місті Умань.

Протягом 2010-2014 років був депутатом та головою постійної комісії з питань розвитку виробництва, підприємництва, інвестиційної та зовнішньої-економічної політики Уманської міської ради VI скликання.

18 березня 2014 року обраний секретарем Уманської міської ради.

Із 30 травня 2014 року по 18 листопада 2015 року виконував обовʼязки міського голови відповідно до рішення Уманської міської ради.

25 жовтня 2015 року обраний міським головою міста Умань, а 18 листопада того ж року розпочав виконання посадових обовʼязків. Із перших днів роботи міським головою Олександр Володимирович зосереджував увагу на впровадження реформ у господарському комплексі міста, направлених на його розвиток, створення умов проживання уманців на рівні європейських стандартів. Особливістю його стилю керівництва була принциповість, відкритість, виваженість та прозорість у прийнятті рішень, вміння акцентувати зусилля на вирішенні першочергових завдань та досягнення результату. Був засновником міської громадської організації автовласників «Умань», членом громадської організації «Рідна Умань», член ревізійної комісії Всеукраїнського об’єднання «Клуб мерів».

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф на територію України Олександр вступив до лав Збройних Сил України, був командиром кулеметного взводу у 58 окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Виговського, де отримав позивний «Мер».

Протягом 2010-2024 років був нагороджений:

  • Нагрудним знаком Міністерства транспорту й зв’язку України «Почесний автомобіліст України» (2010 рік);
  • Почесною грамотою Черкаської обласної ради (2011 рік) та виконавчого комітету Уманської міської ради;
  • отримав Подяку Міністерства інфраструктури України (2011 рік), відзнаку виконавчого комітету Уманської міської ради «Кращий за професією» (2008 рік);
  • Подяку військово-цивільної адміністрації міста Авдіївка Донецької області (2017 рік);
  • Нагороджений цінним подарунком (годинником) Голови Верховної Ради України (2016 рік);
  • Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (7 березня 2024 року).

Заупокійна служба за загиблим відбулася у Свято-Троїцькій Церкві ПЦУ, за рішенням родини свій вічний спокій захисник знайшов на Алеї Героїв на Софіївській Слобідці.

Сотні мешканців громади провели сьогодні траурний кортеж “живим” коридором, віддаючи шану й схиляючи голови перед неоціненним подвигом воїна заради мирного майбутнього.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини