20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

На Черкащині розширюватимуть рух добровільної пожежної охорони

Популярне

Черкаська обласна військова адміністрація, Костянтин Проценко

У Черкаській області працює 43 підрозділи добровільної пожежної охорони.

Про це повідомив помічник начальника ГУ ДСНС у Черкаській області з питань функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони Костянтин Проценко, пише “18000”.

За його словами в Україні таких підрозділів 903, тому на Черкащині їх планують розширювати. Добровольцям, зокрема, планують надати потрібне обладнання, щоб вони могли виконувати широкий спектр завдань.

– Добровільна пожежна охорона поділяється на кілька напрямків: місцева пожежна команда, яку утримує громада, добровільні пожежні команди, серед яких більшість добровольці та люди, які пройшли навчання, вони мають техніку. Також є пожежні дружини, вони виконують багато завдань, але мають переважно помпи і вогнегасники, – зазначив Костянтин Проценко. – В області нині 37 місцевих пожежних команд і шість добровільних.

Цьогоріч в області планують відкрити ще чотири підрозділи добровольчих команд пожежної охорони. Нині для них готують приміщення, навчають людей.

Додамо, від початку року у Черкаській області зафіксовано понад 320 пожеж, під час яких загинули 18 осіб, ще 18 постраждали, серед них дитина.

Читайте також: На Черкащині сталися три пожежі: зайнялася будівля та майже гектар рослинності

Усі актуальні новини Черкас та області за сьогодні – у вайбер-каналі “18000”. Підписуйся, аби не пропустити!

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини