20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

На Городищині прокуратура повернула в державну власність землі, які належали Національній академії аграрних наук

Популярне

Органи Держгеокадастру незаконно передали у власність Городищенській міській раді цінні землі, які знаходилися у державній власності та використовувалися Черкаською дослідною станцією біоресурсів НААН України. За судовим позовом прокуратури Черкащини цінні землі повернуто у державну власність.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

12 земельних ділянок загальною площею понад 20 гектарів та вартістю 3,5 млн грн, що знаходились у користуванні Черкаської дослідної станції біоресурсів НААН України були незаконно передані у власність Городищенської міської ради. Це унеможливлювало використання земель за їх цільовим призначенням та загрожувало їх відчуженням і передачею у приватну власність.

Черкаська обласна прокуратура подала позов до суду з вимогою повернути земельні ділянки у державну власність та забезпечити їх безпосереднє цільове призначення.

Судове рішення вже вступило в дію і землі повернули державі. Прокурори внесли відповідні записи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про державну реєстрацію вказаних особливо цінних земель за державою.

https://stock.adobe.com/ua/ https://stock.adobe.com/ua/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини