17.3 C
Cherkasy
Неділя, 8 Вересня, 2024

«Найголовніше — ніколи не розмовляйте російською»: в Черкасах відбулася зустріч із Героєм України (ФОТО)

Популярне

«Найголовніше — ніколи не розмовляйте російською»: в Черкасах відбулася зустріч із Героєм України (ФОТО)

9 квітня в Черкасах відбулася пресконференція з Героєм України Володимиром Жемчуговим у межах освітнього проєкту “Як починалась війна”.

Про це інформує журналістка видання “ВиЧЕрпно” з місця події.

Володимир Женчугов народився 7 вересня 1970 року в місті Красний Луч Луганської області. Закінчив Алчевський гірничо-металургійний інститут, працював у Грузії.

Жахлива війна розпочалася для Володимира 4 червня 2014 року, коли ворог зайшов до міста Луганськ.

«Тоді не прийшла величезна армія. Їх було лише 200. 200 росіян, які «взяли» місто й найперше, що там зробили — знищили українську символіку й прапори», — пригадує Володимир.

У 2015 році чоловік повернувся в Луганську область, аби допомогти рідним. Був українським партизаном, учасником російсько-української війни.

29 вересня 2015 року сталося так, що Володимир випадково підірвався на розтяжці й втратив обидві руки та зір. Із важкими пораненнями чоловік потрапив у полон. Спочатку утримувався в луганському шпиталі, а 30 травня 2016 року його ув’язнили в Луганському СІЗО, де його допитували контррозвідувальні органи проросійських бойовиків. Володимира звинувачували в підриві залізничної колії в районі Лутугиного та електроопори в Хрящуватому, а також у тому, що він виступав проти політики рф на пострадянському просторі та в тому, що був ніби завербований військовослужбовцями Збройних Сил України.

Згодом Володимира Жемчугова звільнили з полону шляхом обміну. Він повернувся в Україну та почав проходити тут реабілітацію.

За особисту мужність та героїзм, незламність духу в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу 21 січня 2017 року чоловікові надали звання Герой України й вручили орден “Золота Зірка”.

Із 2018 року Володимир став активним учасником державних та волонтерських заходів в Україні та за кордоном. Наразі він проводить національно-патріотичні лекції-бесіди зі студентами, школярами, курсантами та військовослужбовцями.

«Коли процес моєї реабілітації завершився, я зрозумів, що хочу далі продовжувати свою боротьбу з ворогом. Фізичних сил я вже не мав, тому вирішив, що буду діяти інформаційно й виховувати на патріотичних засадах свідоме покоління українців», — розповідає Володимир.

Маленькі й дорослі українці, які відвідують зустрічі з Володимиром Жемчуговим, часто щиро й радісно реагують на інформацію, яку чують. Вони ставлять питання, які їх турбують, висловлюють свої хвилювання про майбутнє України та запитують про жителів окупованих територій.

«Часто діти запитують мене: «що ми можемо зробити для України?». Тоді я закликаю їх навчатися, бути свідомими, читати історію, волонтерити, допомагати війську. Найголовніше — ніколи не розмовляйте російською мовою, адже ворожі танки їдуть туди, де говорять їх мовою», — ділиться Володимир Жемчугов.

Відтак за два роки свого освітнього туру пан Володимир разом зі своєю командою відвідали багато міст України, де не лише розповідали про історію Батьківщини, а й показували різноманітні фільми та презентували патріотичні книги. Надалі ж вони планують продовжувати свою просвітницьку діяльність й виховати кілька патріотичних поколінь, які обов‘язково збережуть нашу Батьківщину.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини