17.3 C
Cherkasy
Неділя, 8 Вересня, 2024

Прибережну захисну смугу Кременчуцького водосховища та гідроспоруди Будище-Свидівоцької захисної дамби повернуто в державну власність

Популярне

Земельну ділянку прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища річки Дніпро та його гідроспоруди Будище-Свидівоцької захисної дамби прокуратура Черкащини повернула в державну власність.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Орендар земельної ділянки хотів забудувати зону прибережної захисної смуги та вже розпочав реалізовувати свої наміри. Прокурори довели неправомірність його дій.

У січні 2021 року господарський суд Черкаської області задовольнив позов Черкаської окружної прокуратури в інтересах держави до Черкаської районної державної адміністрації, обслуговуючого кооперативу про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди землі, скасування державної реєстрації права на земельну ділянку водного фонду площею понад 2,7607 га та вартістю майже 42 мільйони гривень.

Верховний суд погодився з позицією прокурора та господарського суду Черкаської області про віднесення спірних земель до водного фонду та неможливість їх забудови.

Суд визнав незаконним та скасував розпорядження, а також право оренди на земельну ділянку, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища р. Дніпро та його гідроспоруди – Будище-Свидівоцької захисної дамби.

У травні поточного року право оренди обслуговуючого кооперативу та права власності Черкаської РДА на оспорювану земельну ділянку припинено.

https://stock.adobe.com/ua/ https://stock.adobe.com/ua/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини