22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Смілянин за допомогою шахрайської схеми видурював кошти у громадян

Популярне

21-річний мешканець м. Сміла займався шахрайством та видурював кошти у громадян. Молодик раніше вже був судимий за подібні злочини проти власності. Окружна прокуратура Сміли скерувала до суду обвинувальний акт за фактом шахрайства, вчиненого повторно, що завдало значної шкоди потерпілим за ч. 2 ст. 190 ККУ.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

Чоловік телефонував людям і представлявся працівником служби безпеки банку та повідомляв потерпілим, що хтось намагається зняти кошти з їхніх рахунків. Щоб уникнути зняття коштів зловмисник пропонував громадянам продиктувати повідомлення, яке прийде ніби то з акаунта банку. Таким чином після отримання повідомлення гроші з картки клієнтів автоматично переводилися на рахунок зловмисника.

Таким «бізнесом» чоловік займався пів року. З червня по жовтень 2023 року молодик заволодів коштами дев’яти громадян на суму близько 265 тис. грн. Отримані кошти зловмисник використовував на власні потреби.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП № 2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Відповідно до санкції ч. 2 ст. 190 ККУ на зловмисника чекає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

https://stock.adobe.com/ua/ https://stock.adobe.com/ua/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини