9.7 C
Cherkasy
Четвер, 17 Жовтня, 2024

У Черкасах можуть продати кінотеатр. Церква – проти

Популярне

Кінотеатр "Романтик "Черкаси

Фото: Типові Черкаси

Колишній кінотеатр “Романтик” у Черкасах можуть продати на аукціоні. Нині там розташована протестантська церква, яка орендує приміщення впродовж 26 років.

Про це пише “18000”.

Питання продажу колишнього кінотеатру, що в районі черкаського вокзалу, порушили під час позачергової сесії Черкаської міської ради 17 жовтня. Спочатку перед депутатами виступив їхній колега Анатолій Волошин, який запропонував скасувати аукціон через нібито низьку стартову вартість лоту – 13 млн гривень за понад 1100 квадратних метрів. Цю ініціативу депутати не підтримали.

Після нього взяв слово пастор церкви, яка розміщена у приміщенні, що хочуть продати. За його словами, релігійна громада орендує цей об’єкт вже 26 років і за цей час встигла його реконструювати. Інформація про те, що його продають, стала для них новиною.

Пастор попросив дати час, аби прихожани зібрали кошти для участі в аукціоні. Для цього запропонували скасувати аукціон. Та за пропозицію міського голови Черкас Анатолія Бондаренка депутати підтримали рішення відтермінувати торги на два місяці. Водночас пастор просив провести аукціон після завершення чи скасування військового стану.

Нагадаємо, громада Свято-Михайлівського собору – найбільшого православного храму України, що побудований у центрі Черкас, перейшла до Православної церкви України 17 жовтня. Як все відбувалося, “18000” фіксував у матеріалі.

Моніторинг ситуації в Черкасах та Україні під час масових ракетних атак. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

ТОП новини

0 0 голоси
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі

Останні новини