22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

У Черкасах виплачують компенсації підприємцям, які постраждали від удару російської ракети

Популярне

Йдеться про представників місцевого бізнесу, які постраждали у вересні 2023 року від удару російської ракети по готелю «Центральний» у Черкасах.

Про це повідомляє Суспільне.Черкаси за словами директорки міського департаменту економіки і розвитку Ірини Удод.

21 вересня 2023 року над Черкащиною оборонці збили чотири ракети. Уламок однієї із них впав на готель.

https://suspilne.media/cherkasy/577063-u-cerkasah-ulamki-raketi-vpali-na-budivlu-gotelu-fotoreportaz-z-misca-podii/ Підприємцям, бізнес яких постраждав від удару російської ракети у вересні 2023 року по готелю «Центральний» виплачують кошти 50-100 тисяч гривень в залежності від суми отриманих руйнувань. https://suspilne.media/cherkasy/577063-u-cerkasah-ulamki-raketi-vpali-na-budivlu-gotelu-fotoreportaz-z-misca-podii/

У деяких приміщеннях досі тривають ремонтні роботи, а суми отриманих збитків досягають мільйонів.

Будівля готелю побудована у 40-х роках, нині одна з її частин повністю зруйнована, по іншій пішли тріщини по стінах.

Державні програми відшкодування збитків для бізнесу представляють собою допомогу тільки для фізичних осіб, а Черкаси стали першим містом в Україні, яке допомагає підприємцям відновлювати свій бізнес.

https://suspilne.media/cherkasy/577063-u-cerkasah-ulamki-raketi-vpali-na-budivlu-gotelu-fotoreportaz-z-misca-podii/ «Програму виплати компенсацій розробляли з нуля кілька місяців. Тривали перевірки і узгодження. Тому виплачувати кошти стали лише через сім місяців після ракетного удару», – каже Ірина Удод.
Нині вже 41 суб’єкт підприємницької діяльності отримав компенсацію на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Підприємці, майно яких було пошкоджено отримують по 50 тисяч гривень. Ті, чиє майно було знищено отримують по 100 тисяч гривень. На виплати компенсацій у міському бюджеті у 2024 році закладено 5 мільйонів.
Звичайно, що сума виплат не покриває всіх витрат підприємців, але така підтримка від місцевої влади важлива.

Загалом збитків від удару російської ракети по готелю «Центральний» 21 вересня 2023 року зазнали близько пів сотні підприємців.

https://suspilne.media/cherkasy/577063-u-cerkasah-ulamki-raketi-vpali-na-budivlu-gotelu-fotoreportaz-z-misca-podii/ https://suspilne.media/cherkasy/577063-u-cerkasah-ulamki-raketi-vpali-na-budivlu-gotelu-fotoreportaz-z-misca-podii/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини