23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Черкасці просять встановити валідатори в автобусах, які обслуговують маршрут №22

Популярне

Черкасці просять встановити валідатори в автобусах, які обслуговують маршрут №22

На сайті Черкаської міської ради розмістили петиції із проханням встановити валідатори в автобусах №22.

Автор петиції зазначає, що відсутність валідатора створює великі незручності.

“Прошу зобов’язати за умовами договору з перевізником встановлення валідаторів на безконтактну оплату проїзду в громадському транспорті №22, щоб у людей нарешті з’явилася можливість оплачувати безконтактно, не всі мають паперові гроші в кишенях, більшість розраховується картками, це створює великі незручності й бар’єри для людей”, – зазначив автор звернення Андрій Скляренко.

Як ми писали раніше, з 1 липня 2022 року став неможливий розрахунок готівкою у тролейбусах. Безготівкова оплата через валідатори згодом почала діяти й у маршрутках. Нині валідатори встановлені у більше сотні автобусів. Водночас виконавчий комітет міської ради розірвав договори на перевезення пасажирів із перевізниками, які обслуговували маршрути №4, 5, 7, та 22. Проте вони, всупереч закону, продовжують їздити. Для перевірки законності роботи перевізників на маршрутах та забезпечення комфортних і безпечних умов проїзду пасажирів представники департаменту ЖКК, «Укртрансбезпеки» і Патрульної поліції проводять спільні рейди. Зокрема, журналісти “ВиЧЕрпно” побували на таких рейдах та пересвідчилися у незаконності роботи деяких перевізників.

Нині в Черкасах троє приватних перевізників ФОП “Куниця”, “Черкасиавтотранс” та “Еліт-Транс” й досі не встановлюють валідатори. З “Еліт-Транс” та ФОП “Куниця”, за словами керівника Департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології ЧМР Сергія Отрешка, нині тривають судові засідання. І єдиним органом, який може регулювати недобросовісних перевізників є “Укртрансбезпека”, адже Черкаська міська рада не має механізмів впливу на їхні дії.

Окрім того, нові перевізники, у яких встановлені валідатори, не можуть вийти на маршрути, адже постійно потрапляють на перевірку державної служби.

Зазначимо, Черкаський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом приватного перевізника “Еліт-Транс” до виконавчого комітету Черкаської міської ради.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини