22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Черкащанин ошукав військового майже на 34 тисячі гривень

Популярне

Раніше судимий за крадіжку 30-річний мешканець Черкас під час перебування у квартирі знайомого військового здійснив шахрайські дії з його банківськими рахунками та обікрав чоловіка майже на 34 тисячі гривень.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

Чоловік викрав банківську картку військового та за допомогою свого мобільного телефону і телефону потерпілого зайшов до облікового запису в Приват 24 від його імені, зняв готівку у касах торгових мереж та банкоматах на суму майже 30 тисяч гривень. Зловмисник уклав від імені потерпілого через мережу «інтернет» кредитні договори у фінансових установах на суму понад 4 тисячі гривень.

Таким чином чоловік завдав військовому матеріальної шкоди на загальну суму понад 34 тисячі гривень.

Прокурори Черкаської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси за фактом несанкціонованого втручання в роботу інформаційних систем, крадіжки та шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки за ч. 4 ст. 185, ч. 3 ст. 190 , ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 361 ККУ.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Черкаській області ДКП НП України.

Тепер на зловмисника чекає покарання відповідно до санкції ч. 4 ст. 185 ККУ в вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини