20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Черкаські депутати почали менше відвідувати засідання

Популярне

Сесія міськради в Черкасах

Депутати Черкаської міської ради за третій рік своєї каденції відвідували пленарні засідання на рівні 82 %. Ці показники на кілька відсотків нижчі порівняно з попередніми роками.

Такі результати моніторингу, створені експертами всеукраїнської громадської кампанії “Атестація депутатів місцевих рад”, пише “18000”.

– Загалом відбулося 24 пленарних засідання. Обранці розглянули 1228 проєктів рішень, 858 з них – земельні питання. Ухвалили 1104 рішення або 90 %, – розповів регіональний координатор кампанії “Атестація депутатів місцевих рад” в Черкаській області Володимир Феофілов.

Восьмеро депутатів були присутні на всіх засіданнях протягом минулого року. Йдеться про Араіка Мкртчяна і Сергія Прядка із “Слуги народу”, Сергія Рубана із “Європейської Солідарності”, Катерину Холупняк із “Голосу” та Геннадія Шевченка із “За майбутнє”. Також троє депутатів від “ЧЕРКАЩАН”: Юлія Саліна, Світлана Буряк та Владислав Пустовар.

Найбільшу кількість засідань пропустили депутати Оксана Мелікова від “Слуги народу”, яка була присутня тільки на 10 зібраннях або 41,7 % від загальної їхньої кількості, та Олексій Мельник (“Батьківщина”), який відвідав 58,3 % сесій.

Відповідно, два депутати – це колишні представники партії ОПЗЖ Олександр Замирайло і Юлія Погостінська, не відвідали жодного засідання протягом 2023 року.

Нагадаємо, що у 2020-му на виборах у Черкаську міську раду партія “опзж” набрала майже 7 % голосів. Тоді до Черкаської міської ради потрапили чотири депутати: Олександр Замирайло, Юлія Погостінська, Ярослав Левицький та Олег Кашко. Нині партія офіційно заборонена судом.

Також читайте: “Війна і мир”: черкаська політика протягом 2022-24 років.

Розслідування, моніторинг судових справ та оперативна інформація про найбільш резонансні новини Черкас. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини