20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Черкаський юрист пояснив, хто й у кого зможе вилучати транспорт (ВІДЕО)

Популярне

Черкаський юрист Андрій Вовк

Військові адміністрації зможуть визначати транспортні засоби, які вилучатимуть для захисту країни. Такі зміни містить нещодавно ухвалений законопроєкт про мобілізацію.

Про це в ефірі “18000” розповів черкаський юрист Андрій Вовк.

– Тепер військові адміністрації зможуть визначати перелік транспортних засобів, це стосується будь-якої техніки: автомобілів, тракторів, наприклад, які за потреби вилучатимуть у юридичних і фізичних осіб для захисту інтересів держави, – зазначив юрист.

За словами Андрія Вовка, такі зміни набудуть чинності через вісім місяців після підписання президентом закону про мобілізацію.

– За ці вісім місяців ОВА мають підготувати конкретний список марок і моделей автомобілів за запитом ТЦК, військових, Служби безпеки України, які їм потрібні в конкретному регіоні. Ці засоби мають використовувати в тому регіоні, де їх вилучають, – наголосив Андрій Вовк. – Як це буде на практиці, мені невідомо. Зрозуміло, що наші підрозділи виконують завдання і за межами регіону.

Як розповів Вовк, деталі вилучення мають бути прописані в постанові Кабінету Міністрів.

– Я так розумію, що йдеться про те, що запити з ТЦК надходитимуть до сервісних центрів, які надаватимуть інформацію, скільки транспортних засобів в осіб у кожній області. А потім визначать, скільки і які автівки можна вилучити, що підпадають критеріям, – уточнив черкаський юрист.

Водночас, як і раніше, за селищними і сільськими радами залишаються обов’язки подавати інформацію щодо військовозобов’язаних до територіальних центрів комплектування, сприяти врученню повісток тощо.

Які зміни містить новий закон про мобілізацію, дивіться в програмі “Що далі?”

Також читайте: Президент Володимир Зеленський підписав закон про зменшення призивного віку.

Дивіться розслідування, прямі ефіри, опитування від “18000” на ютубі. Не забудьте підписатися!

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини