23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Цьогоріч на Черкащині вже зареєстрували 35 випадків сказу серед тварин

Популярне

Цьогоріч на Черкащині вже зареєстрували 35 випадків сказу серед тварин

За останні десятиріччя епідемічна ситуація в Україні щодо захворюваності людей на сказ залишається нестійкою — реєструються поодинокі випадки захворювання, наявні умови до зараження внаслідок циркуляції вірусу сказу серед тварин.

Про це інформують в пресслужбі Черкаського обласного центру контролю й профілактики хвороб.

  • Довідково:

Сказ — це гостре особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Характеризується стрімким пошкодженням центральної нервової системи та завжди закінчується смертю у разі настання симптомів захворювання. На сьогодні специфічне лікування проти сказу відсутнє.

Цьогоріч, порівняно з попереднім роком, епізоотична ситуація значно погіршилась. Станом на сьогодні зареєстровано 35 випадків сказу серед тварин (проти 29 випадків за весь 2023 рік).

Сказ зареєстрований вже у десятих громадах Черкаського району, семи громадах Звенигородського району й трьох громадах Уманського району.

У цьому році до медичних закладів за антирабічною допомогою звернулося 434 особи внаслідок нападу тварин або їх неадекватного поводження. Антирабічні щеплення були призначені 168 особам. На сьогодні 49 жителів області, які постраждали від нападу хворих на сказ тварин, отримують антирабічне лікування.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини