23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Мало сну й багато прильотів: Попасна очима айтівця з Черкащини, який мобілізувався (АУДІО)

Популярне

Попасна

Фото: Попасна.City

Черкащанин із позивним “Йося” став на захист країни 24 лютого 2022 року. Згодом айтівець потрапив у Попасну, де тривали бойові дії.

“Йося” розповідає про свої перші дні в Попасній в новому епізоді подкасту “Тру сторі. Війна”.

– Спочатку ти просто спостерігаєш краєвиди, воронки, а потім по тобі починає прилітати. І ти переосмислюєш момент, своє життя, і намагаєшся відчути, звідки воно летить і куди тобі притиснутись, – розповідає черкасець.

За його словами, під час першого виходу на позицію було важко зорієнтуватися: відволікав свист зброї, а ще хотілося спати.

– Хоча ти губишся, командир запитує, чи тобі нормально. Кажу, що так, все нормально, тільки спати хочу, – пригадує захисник. – Постійний недосип: дві доби ти їдеш в шкільному автобусі, потім у вас є вісім годин, але знову ж, поки по-військовому облаштувати місце, поїсти щось. А потім тобі перший раз в житті кажуть, що ти їдеш на боячку, і який там сон? А потім приїжджаєш і ти вже на позиції за кулеметом, а спати хочеться дуже.

Пізніше спати вдавалося по дві години кілька разів на день, коли страх дещо спав і з’явився досвід, як реагувати на обставини.

– Перед першим виходом, по-перше, думав, як дійти до позиції, тому що у мене було дуже багато БК, я кулеметник. На собі було близько 40 кілограмів. І, по-друге, думав, знову ж, хоча б дійти до позиції. Тому що хлопці з АТО, які були у нас підрозділі, розповідали більше про стрілецькі бої. Їх же майже не було, поки вагнери не пішли на штурм у Попасній. А там тебе криють з арти 24/7. І ти не можеш підняти голову, – розповів “Йося”.

Слухайте розмову з захисником повністю:

Також читайте: Кабмін представив оновлені виплати для військовослужбовців.

Моніторинг ситуації в Черкасах та Україні під час масових ракетних атак. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини