17.3 C
Cherkasy
Неділя, 8 Вересня, 2024

Мер Черкас розкритикував рішення депутатів, яке підтримувала і його партія

Популярне

міський голова Черкас

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко вперше за останній час виступив із публічною критикою діяльності Черкаської міської ради. Він розкритикував рішення міської ради перерозподілити 20 млн гривень на потреби Збройних сил України, таку ж суму мали спрямувати на одноразові виплати породіллям.

Ввечері, 4 квітня, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко розмістив на своїй сторінці у фейсбуці допис, де зазначив, що депутати “зняли” кошти з виплати породіллям та перерозподілили їх на потреби ЗСУ та ДФТГ.

“Зняти кошти з виплати батькам при народженні дитини і перенаправити їх на ЗСУ і ДФТГ, більшого популізму не зустрічав. ЗСУ – питань немає. ДФТГ, потрібно запитати тих, хто в ЗСУ. Взяти кошти з виплат, це може зробити або повний ідіот, або людина, яка переслідує свою ціль”, – написав Бондаренко у власному дописі.

При цьому варто зазначити, що кошти на одноразові виплати породіллям у розмірі 20 млн гривень не передбачав чинний бюджет. Це була лише одна із пропозицій, підтриманих членами виконавчого комітету.

Водночас депутати у своєму рішенні перерозподілили таку ж суму коштів на потреби декількох військових частин, відповідно до отриманих від них запитів. Крім того, кошти на одноразові виплати членам ДФТГ у сумі понад 7,7 млн гривень, були винайдені з інших джерел. Відповідну ініціативу також підтримував міський голова Черкас під час затвердження проєкту рішення про зміни до бюджету виконавчим комітетом.

Додамо, що це вже не перші виплати членам ДФТГ, які підтримуються міською радою. Але вперше вони розкритиковані з боку міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

депутат

Варто зазначити, що на самому засіданні міської ради, в четвер 4 квітня, міський голова був відсутній. Депутати від його фракції “За майбутнє” мали підготовлене заздалегідь звернення, підписане лідером цієї фракції у міській раді та близьким соратником Бондаренка Геннадієм Шевченко. Відповідно до цього звернення, промерська фракція також підтримувала перерозподіл коштів, зокрема і з видатків на виплати породіллям на потреби Збройних сил України.

Крім того, вони пропонували левову частину вільного фінансового ресурсу спрямувати до резервного фонду міського бюджету. Використання коштів з цього джерела можливе за рішенням членів виконавчого комітету без додаткового узгодження з депутатами Черкаської міської ради.

Більшість депутатів таку пропозицію не підтримали та перерозподілили кошти безпосередньо на засідані ради, про що “18000” писав вчора.

Важливі новини про ситуацію в Черкасах та країні. Без маніпуляцій та неперевіреної інформації. Підписуйся на телеграм-канал “18000 | Шо там у Черкасах?”

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини