29.3 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

На благодійному розпродажі у Черкасах зібрали понад 270 тисяч для військових (ФОТО)

Популярне

Благодійний культурний замєс “Культура & Garage Sale” відбувся 6 квітня у Черкасах. Відвідувачі могли придбати речі, ігри та якісні книги. Для Збройних сил зібрали 274 238 гривень.

Про це “18000” розповіла співорганізаторка події Анастасія Михайлович.

Зібрані кошти розподілили порівну на РЕБи для 3 ОШБр та на збір волонтерки Вікторії Хамази. Вона спрямує кошти на броню для захисників на Херсонському напрямку.

Близько тисячі осіб відвідали “Культура & Garage Sale”. Під час заходу розпродали близько 50 коробок речей. Серед цікавого – PlayStation, техніка, авторські прикраси, настільні ігри та багато якісних книг. Усі речі були потримані, проте у хорошому стані.

Найдорожчим лотом став консоль. Його продали за 6 500 гривень. Решта цін були демократичні – до тисячі гривень, одяг до 500 гривень.

За словами організаторки, після події залишилося багато речей, які не встигли продати. Частину речей відправлять у гуманітарні штаби, частину відкладуть для наступного розпродажу.

– Це складна подія як у підготовці, так і в реалізації. Для нас важливо робити це якісно, а це означає відбирати речі, комунікувати з людьми, залучати партнерів. Все це робить команда волонтерів. Тому бізнеси, які хочуть підтримати нас, нехай без сумніву пишуть нам. Допоки війна триває і формат події допомагає збирати кошти на актуальні збори, ми будемо це робити, – розповіла Анастасія Михайлович.

Нагадаємо, цей “Garage sale” став четвертим у Черкасах. Раніше “18000” писали про всі три “Garage sale”, які відбувалися у минулі роки. Наприклад, у 2022 році організатори зібрали понад 50 тисяч гривень. Минулого року для “Госпітальєрів” виручили вдвічі більше. А під час благодійного розпродажу в 2023 році у Черкасах зібрали 204 000 грн для підсилення українських захисників.

Відеоісторії про черкащан, добірки корисностей та залаштунки життя команди “18000” – підписуйся на наш інстаграм.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини