23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

На Черкащині прогнозують рекордний врожай хлібів

Популярне

На Черкащині прогнозують рекордний врожай хлібів

Родючі землі та сприятливі кліматичні умови Черкащини дозволяють цьогоріч отримувати високі врожаї озимих зернових культур.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаського обласного центру з гідрометеорології.

Відомо, що найвищий урожай озимої пшениці на Черкащині отримали у 2023 році, коли у більшості часу відмічалося оптимальне зволоження ґрунту. Найнижчий урожай спостерігався у 2017 році.

Цьогоріч несприятливих явищ, які могли суттєво вплинути на зниження врожаю, не було. Погодні умови зимового та весняного періоду були сприятливими як для перезимівлі озимих зернових культур, так і для подальшої вегетації та формування врожаю.

Це пояснюється аномальним теплом та переважанням оптимальних значень температури й кількості опадів у період формування генеративних органів (березень – травень).

Урожайність озимих культур у 2024 році в Черкаській області очікується рекордною: пшениці – 58 ц/га, жита – 34 ц/га, ячменю – 54 ц/га. Валовий збір з урахуванням площ під озимими зерновими культурами (178,8 тис. га) становитиме в межах 1028,4 тис.т, що практично на 20 % менше попереднього року, шляхом зменшення посівних площ.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини