22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

На Черкащині запрацювала інтерактивна мапа сміттєзвалищ

Популярне

Інтерактивну мапу сміттєзвалищ, які є на території Черкащини, створено на сайті Черкаської обласної військової адміністрації.

Про це повідомляє Черкаська ОВА.

На мапі зібрана і упорядкована вся інформація про наявні на Черкащині офіційні сміттєзвалища. Тут можна подивитися не тільки їх розташування, а й знайти більш детальнішу інформацію, зокрема переглянути площу земельної ділянки, яку займає сміттєзвалище, кому воно підпорядковується та хто є його власником, коли воно було введене в експлуатацію та скільки там накопичилося відходів.

Корисною карта буде більше для органів місцевого самоврядування, які можуть використовувати її під час розроблення містобудівної документації, в процесі реформування діючої системи управління відходами та для підготовки місцевих планів управління відходами.

9 липня 2023 року набув чинності Закон України «Про управління відходами», яким були введені європейські директиви до законодавства України у сфері управління відходами. Зокрема, змінилася ієрархія управління відходами в повноваженнях ОДА та органів місцевого самоврядування, оновилися вимоги до місць захоронення відходів тощо.

У оновленому законодавстві йдеться також про те, що з 1 січня 2030 року робота сміттєзвалищ, які не обладнані системами вилучення та знешкодження біогазу та фільтрату, системами моніторингу викидів в атмосферне повітря та моніторингу забруднення ґрунтів і підземних вод, заборонятиметься.

На державному рівні повинні прийняти порядок проведення інвентаризації об’єктів з оброблення відходів та спільно з органами місцевого самоврядування сформувати перелік місць видалення відходів, які підлягають ліквідації чи рекультивації. Тому інтерактивна мапа сміттєзвалищ стане в нагоді ще й у цьому випадку.

https://ck-oda.gov.ua/interaktivna-mapa-smittyezvalishh-cherkashhini/ https://ck-oda.gov.ua/interaktivna-mapa-smittyezvalishh-cherkashhini/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини