29.3 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Підприємця з Донеччини судитимуть за колабораціонізм

Популярне

42-річний підприємець на Донеччині у 2023 році проводив господарську діяльність по наданню матеріально-технічного забезпечення окупаційним органам влади так званої «днр». Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

Підприємець нині переховується від слідства. Його оголосили в розшук. 42-річний чоловік керує підприємством «ГУФСИН России по Донецкой Народной Республике», яке діє від імені рф, та наповнює «державний» бюджет «днр».

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємця причетного до колабораційної діяльності, а саме провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Санкція ч. 4 статті 111-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

https://chk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=360895 https://chk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=360895

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини