20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

У Каневі збирали комісію ТЕБ і НС через кашлюк у дітей

Популярне

Лікар

У Канівській громаді у квітні зареєстрували чотири випадки кашлюку у дітей. У травні підтвердили ще два.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Канівської міської громади.

Зазначають, що минулого року в громаді не було жодного випадку захворювання. А за півтора місяці підтвердили шість випадків кашлюку. Через це 13 травня відбулося засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

“Одна дитина повністю не вакцинована. Ще одна щеплена однією дозою вакцини, далі відмова батьків від вакцинації. Чотири дитини щеплені з порушенням графіків вакцинації, з яких двоє розпочали щеплення після шести років вакциною, яка не містить коклюшний компонент”, – поінформувала директорка Канівського ЦПМСД Наталія Горьова.

Також вона зазначила, що рівень планової вакцинації залишається недостатнім і створює загрозу виникнення спалаху та розповсюдження інфекції. Тому наголосила на вчасному щепленні.

За інформацією медиків, наприкінці квітня зареєстровано 73 дитини, батьки яких відмовляються від вакцинації. З них – дві дитини 2024 року народження, ще одна дитина 2024 року народження має тимчасовий медичний протипоказ до вакцинації.

Так, члени комісії ТЕБ та НС вирішили вжити додаткових заходів щодо:

  • організації та проведення профілактичних щеплень населення згідно з календарем щеплень і виконання планових показників;
  • зарахування дітей до закладів освіти, оздоровлення та відпочинку за існуванням медичних довідок: №086/о та № 079/о;
  • визначення вакцинального статусу дітей, які відвідують заклади освіти, оздоровлення та відпочинку в розрізі кожного конкретного закладу;
  • недопущення до очної форми навчання дітей, які без поважних причин не отримали щеплення відповідно до календаря щеплення.

Додамо, кашлюк – це захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів.

Нагадаємо, що розпочався сезон правця. На Черкащині за останні 15 років відомо про 10 випадків захворювань.

Усі актуальні новини Черкас та області за сьогодні – у вайбер-каналі “18000”. Підписуйся, аби не пропустити!

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини