23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

У лісах Черкащини — надзвичайна пожежна небезпека

Популярне

У лісах Черкащини — надзвичайна пожежна небезпека

На всій території Черкаської області — надзвичайна пожежна небезпека, через що існує висока ймовірність загорань у лісах регіону.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаської ОВА.

Лісівники спільно з представниками Державної служби надзвичайних ситуацій та правоохоронцями регулярно здійснюють патрулювання лісових масивів на предмет дотримання громадянами правил пожежної безпеки в лісах.

Майже 30% усіх лісів Черкащини займають хвойні насадження. Вони є дуже вразливими до загорань. Зменшити рівень небезпеки можуть тільки опади, а поки зберігається суха, вітряна погода — ймовірність пожежі зростає щодня.

Лісівники попереджають про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки та нагадують про заборону відвідування лісів.

Щодо відповідальності: згідно зі статтею 77 КУпАП порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 1 530 гривень до 4 590 гривень, а на посадових осіб — від 4 590 грн до 15 300 гривень. Додатково також нараховується шкода, завдана довкіллю, внаслідок пожежі.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини