23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

У шістьох канівських дітей зареєстрували кашлюк

Популярне

У шістьох канівських дітей зареєстрували кашлюк

У 2024 році на Черкащині зафіксували 1 006 випадків захворювання на кашлюк й відомо, що ситуація погіршилася й на території Канівської міської територіальної громади.

Про це інформують в пресслужбі Канівської міської ради.

У квітні цього року на території населених пунктів Канівської МТГ зареєстрували чотири випадки кашлюку, а станом на 9 травня кількість хворих збільшилася — захворіли ще двоє дітей.

Медики зазначають, що рівень планової вакцинації залишається недостатнім і створює загрозу виникнення спалаху та розповсюдження інфекції, тому важливо проводити всі щеплення вчасно й пам’ятати, що вакцинація від кашлюка проводиться до 6 років 11 місяців 29 днів. Надалі, якщо дитина не вакцинувалась вчасно, вакцинація проводиться вакциною АДП-М, тобто вакциною, яка не містить кашлюковий компонент.

  • Довідково:

Кашлюк — це вкрай заразне захворювання дихальних шляхів, викликане бактерією. Кашлюк легко поширюється від людини до людини, головним чином повітряно-крапельним шляхом при кашлі чи чханні. Багато дітей, які заразилися кашлюком, страждають від нападів кашлю протягом 4-8 тижнів. Найбільш небезпечне це захворювання для немовлят, тому варто пам’ятати, що надзвичайно важливим є своєчасне щеплення в ранньому віці, яке дає змогу захистити дітей першого року життя від тяжкого перебігу кашлюку та несприятливих наслідків.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини