23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Узбережжя Дніпра поблизу Черкас забудовувати не будуть, – рішення суду

Популярне

Узбережжя Дніпра поблизу Черкас забудовувати не будуть, – рішення суду

Верховний Суд завершив касаційний перегляд справи за позовом Черкаської окружної прокуратури щодо незаконного будівництва на березі Дніпра поблизу Черкас. Зокрема, його рішенням була скасована постанова суду апеляційної інстанції та залишене в силі рішення господарського суду Черкаської області про задоволення позову.

По це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Прокурори встановили, що цільове призначення майже 3 га землі у прибережній захисній смузі річки протиправно змінили – із земель водного фонду на землі рекреації. Надалі передали їх в оренду обслуговуючому кооперативу для дачної забудови.

Рішення було прийнято Черкаською райдержадміністрацією попри те, що повноважень на розпорядження цими землями вона не мала.

Прокуратура звернулася у 2020 році з позовом до суду. Оскаржила укладений договір оренди та вимагала скасувати державну реєстрацію права власності РДА на земельну ділянку й права оренди кооперативу.

Справа неодноразово слухалась судами усіх інстанцій, з лютого 2024 року – Верховним Судом.

Варто зазначити, що на початку цього року, попри відсутність кінцевого судового рішення, обслуговуючий кооператив розпочав масштабні будівельні роботи. Це набуло значного суспільного резонансу та розголосу в медіа.

За заявами прокуратури на земельну ділянку було накладено арешт та заборонено здійснювати підготовчі, земельні чи будівельні роботи тощо.

Наразі оспорювана ділянка підлягає поверненню громаді села Свидівок на Черкащині.

Відео можете переглянути в нашому телеграм-каналі:

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини