23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

В Черкасах студентам двох навчальних закладів показали фільм про роботу вогнеборців у деокупованому Херсоні

Популярне

23 травня у Черкасах для курсантів Національного університету цивільного захисту та Черкаського інституту безпеки вперше показали документальний фільм «Форма вогню». Це стрічка про роботу рятувальників у деокупованому Херсоні.

Про це повідомляє Суспільне.Черкаси.

На телебаченні цей фільм має з’явитися з 15 червня. А восени його презентують на кількох міжнародних кінофестивалях.

Генеральним продюсером стрічки є Костянтин Дєтковський.

Рятувальники були першими, хто заходив у деокупований Херсон, коли там палали будинки, лікарні, школи. Вогнеборці працювали під постійними обстрілами. Одним із таких рятувальників був заступник начальника Головного управління ДСНС в Хмельницькій області Андрій Козак, який разом зі своїми підлеглими першими зайшли у деокуповане місто.

«Лікарні, школи, дитячі садочки, житлові забудови, багатоповерхівки — то був терор мирного населення. Якщо в перший тиждень населення в Херсон поверталося, то після тижня масованих обстрілів люди почали знову виїжджати», — згадує Андрій Козак, який став одним з героїв фільму. Погодився знятися у стрічці аби показати, що в Україні є ті, хто готовий боротися без зброї та йти вперед попри всі складнощі.

https://suspilne.media/cherkasy/752533-borutsa-za-krainu-bez-zbroi-u-cerkasah-prezentuvali-film-pro-robotu-ratuvalnikiv-u-zvilnenomu-hersoni/

Документальний фільм «Форма вогню»має привернути увагу суспільства до мужньої професії рятувальників, які не маючи в руках зброї, наближають нашу з вами перемогу.

Як рятувальники працювали у Херсоні автори стрічки бачили на власні очі, адже в перші дні звільнення міста також були там і бачили як вогнеборці зведеного загону Хмельницьких рятувальників місяць працювали під постійними обстрілами. Саме тоді у авторів фільму і виник задум зняти документальний фільм, аби розповісти про мужність українських рятувальників всьому світові.

«Виник задум зробити цикл фільмів про людей в Україні і про те як вони живуть під час війни. Загальна назва проєкту «Звичайні люди». Перший фільм вирішили зробити про наших героїв-рятувальників», – каже Костянтин Дєтковський.

Курсанти, які бачили фільм називають його мотиваційним, кажуть що він додає ще більшої поваги до професії рятувальників та показує реалії їх робочих буднів.

https://suspilne.media/cherkasy/752533-borutsa-za-krainu-bez-zbroi-u-cerkasah-prezentuvali-film-pro-robotu-ratuvalnikiv-u-zvilnenomu-hersoni/ https://suspilne.media/cherkasy/752533-borutsa-za-krainu-bez-zbroi-u-cerkasah-prezentuvali-film-pro-robotu-ratuvalnikiv-u-zvilnenomu-hersoni/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини