22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Жителі Черкащини найбільше страждають від серцево-судинних захворювань

Популярне

Жителі Черкащини найбільше страждають від серцево-судинних захворювань

На Черкащині впродовж трьох останніх років серед дорослого населення перше місце займають серцево-судинні захворювання (31,1%).

Про це повідомили в пресслужбі ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Друге – хвороби органів дихання (12,4%), третє – хвороби кістково-м’язової системи (8,8%), четверте – хвороби органів травлення (8,6%).

У 2023 році зросла загальна неінфекційна захворюваність населення Черкащини на 6,4% проти 2022 року, зокрема, зросла первинна захворюваність населення на 11,2%.

Спостерігався ріст захворюваності дитячого населення віком від 0 до 17 років на 15,7%, зокрема первинної захворюваності на 20,9%.

За рівнем загальної неінфекційної захворюваності населення у 2023 році серед лідерів були Золотоніська, Уманська, Черкаська, Звенигородська територіальні громади.

Враховуючи, що стан здоров’я людини залежить на 20% від стану довкілля, не виключено, що на рівень неінфекційної захворюваності населення області впливають забрудненість питної води, атмосферного повітря, збільшення кількості використаних для сільського господарства пестицидів і агрохімікатів та багато інших несприятливих факторів навколишнього середовища.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини