23.1 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

14 млн гривень на реконструкцію стадіону: Черкаська прокуратура перевіряє законність закупівлі робіт

Популярне

Черкаська обласна прокуратура встановлює підстави законності закупівлі робіт з реконструкції стадіону в місті Ватутіне в умовах повномасштабної збройної агресії рф.

Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Установлено, що упродовж 2021-2023 років Департамент будівництва Черкаської обласної державної адміністрації провів три публічні закупівлі робіт з реконструкції стадіону «Шахтар» по проспекту Ватутіна, 11 м. Ватутіне Черкаської області» на загальну суму майже 27 млн грн, переможцем яких виявилось одне й те ж товариство.

Департаментом та підрядником через відсутність бюджетного фінансування було укладено додаткові угоди, якими обсяги робіт зменшено на 8 млн грн. Але, наступного робочого дня, Департаментом будівництва Черкаської ОДА оголосив про здійснення нової закупівлі по реконструкції стадіону на суму 13,5 млн грн.

Зважаючи на зміну лише через один робочий день обсягів фінансування об’єкту зі зменшення на 8 млн грн до виділення 13,5 млн грн на ці ж цілі, невідповідність таких змін прийнятим бюджетним рішенням, а також суспільний резонанс з приводу недоречності подібних закупівель в умовах повномасштабної збройної агресії рф, Черкаською обласною прокуратурою перед Черкаською обласною військовою адміністрацією ініційовано питання щодо забезпечення дотримання законодавства про публічні закупівлі, прозорого, ефективного та раціонального використання бюджетних коштів в умовах воєнного стану.

Враховуючи, що товариством були проігноровані пропозиції припинення договору та бездіяльність уповноважених органів з цього приводу, з метою запобігання безпідставного витрачання бюджетних коштів, Черкаською обласною прокуратурою подано до суду позовну заяву про розірвання договору підряду на суму понад 13 млн грн.

Ухвалою Господарського суду Черкаської області відкрито провадження у справі, судовий розгляд триває.

Читайте також: На Черкащині ухилянта засудили до трьох років позбавлення волі

Запис 14 млн гривень на реконструкцію стадіону: Черкаська прокуратура перевіряє законність закупівлі робіт вперше з'явилася Видання Вичерпно.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини