20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Черкащанки вишили рушник, який передали капеланській службі

Популярне

Черкащанки вишили рушник, який передали капеланській службі

З нагоди Дня української вишиванки, який відзначатиму 16 травня, у Черкасах відбувся мистецько-патріотичний захід “Рушник вишиваю — оберіг закладаю”.

Про це повідомили в пресслужбі Департаменту соціальної політики ЧМР.

Спільно з майстринею вишивки Наталею Крамною-Таран та авторкою творчого опрацювання рушника, головою Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ольгою Мартиновою, вони вишили традиційний черкаський рушник.

Протягом місяця у Галереї народного мистецтва працівники соціальної сфери відвідували майстер-класи народної майстрині Наталії Крамної-Таран, де вчилися вишивати рушник-оберіг.

“Цей рушник характерний для Черкас. На ньому зображено дерево життя — символ вічності, сили та єднання. Особливими є стародавні техніки вишивання: тут і гладь, і тамбурний шов. У кожен стібок ми вкладали свої щирі побажання миру, здоров’я та благополуччя для українських воїнів, які захищають нашу землю”, – розповіла Наталя Крамна-Таран.

Рушник-оберіг передали Черкаській капеланській службі.

“Цей рушник разом з капеланами вирушить на передову, і там буде оберігати наших захисників та захисниць”, – зазначив військовий капелан 118 окремої бригади Сил ТрО ЗСУ Володимир Педько.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини