22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Мешканець Золотоніського району підтримував війну росії проти України

Популярне

40-річний мешканець Золотоніського району виправдовував та визнавав правомірною збройну агресію росії проти України. В соціальних мережах чоловік неодноразово поширював дописи антиукраїнського спрямування.

Про це повідомляє прес-служба Черкаської обласної прокуратури.

У своїх дописах у соцмережах чоловік розповсюджував проросійські наративи, визнавав правомірною спецоперацію та стверджував, що в Україні відбувається насильницька українізація у терористичній форма.

Працівники Черкаської обласної прокуратури повідомили йому про підозру за фактами виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників за ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 ККУ.

Під час обрання йому запобіжного заходу чоловік зухвало запропонував перед початком засідання прослухати гімн СРСР, а також стверджував, що у 2014 році відбувся «антиконституційний державний переворот» і всі правоохоронні органи в Україні здійснюють терористичну діяльність.

Мешканцю Золотоніського району обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 242 240 гривень.
Досудове розслідування та оперативний супровід здійснює УСБУ в Черкаській області.

Відповідно до санкції ч. 3 ст. 436-2 ККУ чоловікові передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

https://chk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=360254 https://chk.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=360254

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини