20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

Символ вічності: на Шполянщині з’явилася ще одна меморіальна дошка

Популярне

Символ вічності: на Шполянщині з’явилася ще одна меморіальна дошка

5 квітня на фасаді Сигнаївського ліцею з’явилася ще одна меморіальна дошка.

Про це повідомили в пресслужбі Шполянської міської ради об’єднаної територіальної громади.

Мешканці села зібралися, аби вшанувати пам’ять гідного сина української землі Олександра Гончарова, який загинув під час виконання бойового завдання, залишившись до кінця вірним військовій присязі. Герой був такелажником у такелажному взводі батальйону логістики.

Олександр Анатолійович Гончаров народився в Сигнаївці 8 грудня 1980 року. У 1987 році пішов у перший клас. У 1996 році закінчив 9 класів і вступив до Васильківського професійно-технічного училища на спеціальність «тракторист». Після закінчення ПТУ Олександр працював в рідному селі на комбайні разом з батьком Гончаровим Анатолієм Івановичем. У 1998 році пішов в армію, служив у Білій Церкві. Після закінчення служби продовжив працювати в колгоспі трактористом. На роботі всі його поважали та цінували за золоті руки. Останнім часом Олександр жив в селі Веселий Кут, де й працював.

26 січня 2023 року добровольцем пішов на війну, аби захистити Батьківщину від лютого ворога. Загинув Олександр 28 листопада 2023 року поблизу населеного пункту Підстепне Херсонської області. Похований у рідному селі Сигнаївка 7 грудня, а 8 грудня йому мало б виповнитися 43 роки.

У мужнього воїна залишилися мати, сестри, брати, син Женя та цивільна дружина Юля.

Право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого Героя.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини