22 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

В Черкасах обговорювали як зробити місто доступнішим для людей з інвалідністю та моломобільних груп

Популярне

Комітет, який займається питаннями осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення в при Черкаській міській раді під час чергового засідання обговорили профільні питання.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

Провела засідання заступниця міського голови Марина Гаркава.

Першим серед порядку денного обговорили питання доступності закладів охорони здоров’я міста до потреб маломобільних груп населення. Особливу увагу звернули на потребу понижених вікон у реєстратурах медичних закладів.

Переобладнання, а саме пониження бордюрного каменю потребують міські перехрестя. Найбільш проблемні із них планують обстежити для виявлення і усунення недоліків.

Говорили також про доступність транспорту в місті для осіб з інвалідністю, а це контрастне маркування номерів тролейбусів та автобусів, оголошення зупинок, дотримання правил етикету водіями та кондукторами, паркування біля комунальних закладів.

Ще одним питанням стала потреба проведення у Черкасах адвокаційних кампаній громадськими організаціями, щодо доступності громадських вбиралень, забезпечення звуковими сигналами світлофорів у місцях, де можуть знаходитися люди з проблемами зору.

https://stock.adobe.com/ua/ https://stock.adobe.com/ua/

Знайшли друкарську помилку? Виділіть фрагмент тексту з друкарською помилкою та натисніть Ctrl + Enter.

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини