20.4 C
Cherkasy
Субота, 27 Липня, 2024

У Черкасах підвищився рівень забруднення атмосфери

Популярне

У Черкасах підвищився рівень забруднення атмосфери

Результати спостережень за квітень та травень у Черкасах зафіксували збільшення середньомісячних концентрацій по аміаку, формальдегіду, пилу та оксидів азоту.

Про це повідомили в пресслужбі Черкаського обласного центру з гідрометеорології.

Фахівці лабораторії центру продовжують щоденно відбирати та досліджувати проби атмосферного повітря в центрі міста, по вулиці Олени Теліги та вулиці Гетьмана Сагайдачного у Дніпровському мікрорайоні. За період спостережень з 3 по 8 червня дослідили 395 проб повітря й встановили, що діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю та пилові домішки в окремі дні перевищують свою гранично допустиму концентрацію по середнім за добу значенням.

Порівнюючи з попереднім тижнем, по місту дещо зменшилися концентрації завислих в повітрі речовин:

  • У Південно-Захдіному районі зросли концентрації оксиду азоту. У ранкові години 7 червня концентрації оксиду вуглецю перевищували допустиму норму у 1,6 рази. Також, цей район міста продовжує бути забруднений аміаком.
  • У Дніпровському мікрорайоні знову зросли концентрації формальдегіду.
  • У центрі міста рівень забруднення атмосферного повітря суттєво не змінився. В окремі дні спостерігаються перевищення пилових домішок, діоксиду азоту та аміаку до 1,6 ГДК с.д.

Фахівці зазначають, що цей тиждень буде багатий на грозові дощі, залпові зливи, локальні шквали та град, що забезпечить зменшення пилових домішок в атмосфері.

Більш детальна інформація по концентрації основних забрудників повітря в по м. Черкаси в таблиці:

ТОП новини

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Останні новини